Keramische producten en geothermische technologie

Moderne keramische tegelproducten en geothermische technologie in één gebouw

Butech - trouw aan zijn milieuvriendelijke commitment

Butech werd in 2001 gevormd als onderdeel van de Porcelanosa Group met als doel om het werk te ondersteunen van alle professionals in de sector van de plaatsing van keramische tegels. Het bedrijf biedt een breed scala aan materialen en constructiesystemen die zijn afgestemd op de behoeften van huiseigenaren, installatiespecialisten, aannemers en architecten.

”Geïnspireerd door hun milieuvriendelijke kernwaarden, besloot Butech om geothermische energie te gebruiken voor verwarming en verkoeling. De resultaten zijn indrukwekkend: 75% aan energiebesparingen.”

Energie-efficiency, comfort en het bewust bezig zijn met milieuvriendelijkheid

Onderdeel van de filosofie van de Porcelanosa Group is om een leidende rol te spelen in de introductie van innovatieve, milieuvriendelijke producten en processen. Aangezien de Porecelanosa Group zich bewust is van het belang van energiebesparingen en energie-efficiency in het verbruik van grondstoffen, investeert het continue in het verbeteren van zijn faciliteiten. In 2008 besloot Butech ook een nieuw hoofdkantoor te bouwen, met kantoren en en een showroom. Geïnspireerd door hun milieuvriendelijke kernwaarden, besloot Butech om geothermische energie te gebruiken voor verwarming en verkoeling.

“De bereidheid van de klant om te innoveren, gecombineerd met de oplossingen van Thermia, maakten het Butech mogelijk om in Spanje voorop te lopen met een hoogwaardig geothermisch systeem”, legt Miguel Madero Wage, General Director van Girod Geotermia, uit.

Met een vloeroppervlak van meer dan 3.200 m2 bevat het Butech hoofdkantoor een geothermisch systeem met 36 120 meter diepe boorgaten, die het hele jaar door het HVAC-systeem van het gebouw voeden. Verwarming en verkoeling komen van zeven onafhankelijke bodempompen in een master/slave-opstelling.

De jaarlijkse energiebehoefte was 462.805 Kwh en de totale electriciteitsconsumptie van de installatie is, inclusief de circulatiepompen, 116.870 Kwh. Dit levert een Seasonal Performance Factor (SPF) op van 3.96, wat een jaarlijkse besparing inhoudt van 345.935 Kwh, wat zich vertaalt in een energiebesparing van 74,75%.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

Choose from the list...
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

GeoTherma bvba

0032 16 65 65 58

Ecoterm.be

0032 9 324 79 69